אתר לאוהבי הבישול והאוכל

מתכון לפירה מתפוחי אדמה, בטטה ובצל מטוגן כמו של אמא

פירה מתפוחי אדמה בטטה ובצל מטוגן

אמא שלי הייתה מכינה את מתכון הפירה כתוספת משביעה ואנחנו, הילדים, היינו מלקקים את האצבעות.

במקור המתכון של פירה זה היה רק עם תפוחי אדמה ואני שדרגתי והוספתי את הבטטה למתכון שנותנת למאכל צבע יפה.

בעמוד זה ניתן לקרוא את הוראות ההכנה למתכון של הפירה של אמא.

איך מכינים את המתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: עד שתפוחי האדמה רכים

מרכיבים:8 תפוחי אדמה בינוניים, 1 בטטה, 1 בצל גדול, 100 גרם חמאה, שמן, מלח ופלפל.

הוראות הכנה

  1. מקלפים את תפוחי האדמה והבטטה וחותכים לריבועים.
  2. מניחים בסיר, מכסים במים שהומלחו קלות ומביאים לרתיחה.
  3. מבשלים את תפוחי האדמה עד שהם רכים.
  4. חותכים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד להזהבה.
  5. מסננים את תפוחי האדמה ומחזירים אותם לסיר, בוזקים מלח ופלפל לפי הטעם.
  6. חותכים את החמאה לקוביות ומניחים אותם על תפוחי האדמה החמים.
  7. מועכים את תפוחי האדמה, הבטטה והחמאה בעזרת פומפיה, עד שמתקבלת העיסה הרצויה.
  8. שופכים מעל את הבצל המטוגן ומערבבים קלות.
פירה מתפוחי אדמה בטטה ובצל מטוגן
ארוחת בוקרמסעדותקפה