אתר לאוהבי הבישול והאוכל

מתכון לספינג' – סופגניות מרוקאיות לחנוכה

ספינג - סופגניות מרוקאיות לחנוכה

אף פעם לא דיברו אלי הסופגניות הקנויות עם או בלי הריבה, חשבתי שלעולם לא אהנה מסופגניות עד שהכרתי את חתני שהכין לנו לכבוד חנוכה סופגניות מדהימות המוכרות בשמן המרוקאי ספינג'.

סופגניות הספינג' טעימות במיוחד ברגע שהן יוצאות מהמחבת זהובות ותפוחות ועליהן מפזרים כמות מכובדת של סוכר, הן מזכירות בטעמן את הצ'ורוס הדרום אמריקאי. כאן תכולו ללמוד איך להכין ספינג' לחנוכה בבית.

איך מכינים את המתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 10 דקות

מרכיבים:כף וחצי סוכר, 1 שקית שמרים 50 גרם, 1 ק"ג קמח, 3 כוסות מים פושרים.

הוראות הכנה

  1. שמים את הקמח בקערה, עושים גומה באמצע, שמים את הסוכר והשימרית בגומה, שמים 3 כוסות מים פושרים, לשים לקבלת בצק, מכסים את הקערה במגבת ונותנים לשמרים לתפוח כשעה.
  2. אחרי שהבצק תפח לשים אותו שוב ומחלקים ל12 חתיכות.
  3. מורחים קרש חיתוך בשמן, ועליו לוקחים בכל פעם חתיכת בצק, לשים ויוצרים טבעת.
  4. מטגנים בשמן עמוק עד להזהבה כ-2 דקות מכל צד.

אופן ההגשה

מסדרים בצלחת ומפזרים מעל סוכר.

ספינג - סופגניות מרוקאיות לחנוכה
ארוחת בוקרמסעדותקפה