אתר לאוהבי הבישול והאוכל

מתכון למרק ירקות צמחוני ומנחם

מרק ירקות צמחוני מנחם

אחד מזיכרונות הילדות החזקים ביותר שלי היה לחזור הביתה מבית הספר ביום חורפי, גשום וקר כאשר כל הבית מריח ריח של מרק ירקות חם ומהביל.

אפשר לעשותו בשתי גרסאות האחת צמחונית כפי שכתובה במתכון זה והשנייה בשרית שתועלה במתכון המרק הבא.

שתי הגרסאות טעימות ומומלצות מאוד.

להלן הוראות איך להכין מרק ירקות צמחוני שינחם אתכם בזמנים קשים.

איך מכינים את המתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: כשעה

מרכיבים:חצי כרוב ירוק, 2 תפוחי אדמה קטנים, 2 גזרים, 1 בצל, 1 קישוא, 1 כוס גריסים, מעט שמן, 2 כפות גדושות של אבקת מרק בטעם עוף- פרווה, מלח ופלפל לפי הטעם.

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול עם מעט שמן מטגנים את הבצל.
  2. חותכים את כל שאר הירקות ומוסיפים לסיר.
  3. מוסיפים את הגריסים.
  4. ממלאים את הסיר במים עד לכיסוי מלא של הירקות והגריסים.
  5. מביאים לרתיחה.
  6. מוסיפים את אבקת המרק, המלח והפלפל וממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות.
מרק ירקות צמחוני מנחם
ארוחת בוקרמסעדותקפה