אתר לאוהבי הבישול והאוכל

מתכון ללחמניות כשרות לפסח מקמח מצה

לחמניות כשרות לפסח

אצלנו בליל הסדר על שולחן הפסח זוכות לחמניות כשרות אלה למקום של כבוד. במשפחה שלנו מעדיפים אותן על מצות. המרקם שלהן רך ונעים למרוח עליהן ממרחים לפסח כגון כבד קצוץ, איקרה, סלט ביצים ועוד.

האמת שלא רק בליל הסדר אלא בכל חג הפסח כיף להכין את הלחמניות ולאכול אותן כשהן טריות ופריכות מיד לאחר שהן יצאו מהתנור, המתכון הבא מספיק לכמות של כ-15 לחמניות.

כאן תוכלו ללמוד איך להכין לחמניות כשרות לפסח מקמח מצה שיצאו לכם ממש טעימות!

לחמניות כשרות לפסח

איך מכינים את המתכון

זמן הכנה: 50 דקות.

זמן בישול: 40 דקות.

מרכיבים:2 כוסות מים, כפית אבקת אפייה, חצי כוס שמן קנולה, 1 כפית מלח, פלפל שחור, 2 כוסות קמח מצה, 6 ביצים (ניתן להוסיף – בצל מטוגן / זיתים מגולנים / עגביות מיובשות).

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. יוצקים מים ושמן לתוך סיר קטן, מוסיפים מלח ופלפל ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים מהלהבה, מוסיפים קמח מצה מעורבב עם אבקת אפייה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחר השנייה ומערבבים לתערובת אחידה.
  5. בשלב זה אפשר לערבב פנימה תוספות כמו בצל מטוגן או זיתים או כל דבר שעולה על דעתכם.
  6. מרטיבים את הידיים ויוצרים כדורים בכותר 4 עד 6 ס"מ.
  7. מניחים על התבנית, לא חובה אבל אפשר לזרות מלמעלה מלח גס, קצח או שומשום.
  8. אופים את הלחמניות ב-200 מעלות כ-10 דקות ואז מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות ואופים עוד 30 דקות עד שהן מזהיבות.
לחמניות מקמח מצה כשר לפסח אפייה
ארוחת בוקרמסעדותקפה