אתר לאוהבי הבישול והאוכל

מתכון לאורז עם אטריות דקיקות

אורז עם אטריות דקות

את המתכון לאורז עם אטריות דקיקות הטעים הבא למדתי מחברה ומיד אימצתי אותו הביתה כתוספת משביעה למנה העיקרית פשוטה להכנה. אני מכינה אותו עם אורז פרסי אבל אפשר עם כל סוג של אורז.

הייתי קוראת לו אורז של ניגודים בגלל הניגוד בין האטריות הדקות, הפריכות והקריספיות לבין האורז הרך והנעים מאוד בפה וגם בגלל הניגוד בין הצבע הלבן של האורז לבין הצבע החום של האטריות.

בעמוד זה ניתן ללמוד איך להכין את האורז עם האטריות הדקיקות בצורה המושלמת!

איך מכינים את המתכון

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 20 דקות

מרכיבים:כוס של אטריות דקיקות למרק, כוס אורז פרסי, רבע כוס שמן, 2 וחצי כוסות מים רותחים, 1 כפית מלח, רבע כפית פלפל ורבע כפית פפריקה מתוקה.

הוראות הכנה

  1. משרים את האורז במים, שוטפים ומסננים.
  2. מטגנים בסיר את האטריות בשמן שחומם מראש בערך 4-5 דקות. יש לערבב תוך כדי טיגון בכף עץ ולהיזהר שלא ישרפו.
  3. להוסיף לסיר את האורז ולטגן עוד כ2 דקות.
  4. להוסיף את התבלינים והמים ולהגיע לרתיחה.
  5. לכסות את הסיר ולבשל 12 דקות על אש קטנה.
  6. לכבות את האש ולהשאיר מכוסה עוד 5 דקות עד להגשה.
אורז עם אטריות דקות
ארוחת בוקרמסעדותקפה